Betraktelser och funderingar ur en mattes synvinkel

Betraktelser och funderingar ur en mattes synvinkel

lördag 20 oktober 2012

Hos dermatologen

Sedan Selma var ca 5 månader har hon haft kala små fläckar mitt på huvudet som kommer och går. Efter att många påpekat att det är viktigt att kolla upp trots att vi behållt lugnet efter att ha pratat med Selmas uppfödare och hört oss för att det är vanligt förekommande särskilt hos unghundar och säkerligen kommer att försvinna av sig självt, så kunde jag inte sluta tänka på det. Eftersom hon nu är drygt 1 år och fläckarna kommit tillbaka på 2 ställen så blev jag rekommenderad en bra dermatolog som är speciellt insatt i forskning kring vanliga sjukdomar hos Staffordshire bullterrier.

Sagt och gjort, - i tisdags var Selma på undersökning av Demodex, - ett hårsäckskvalster som finns i olika grader där den värsta är fruktansvärd för hunden, sprider sig över stora delar av kroppen och inleds med kala fläckar i pälsen.

Så mycket beröm jag fick om Selma! Inte bara fick vi provresultatet säkrat att det inte är Demodex, dessutom kommenterade hon att Selma inte ser ut att ha några symptom på att vara en allergihund och fläckarna på huvudet är helt enkelt bara Selmas grej, inget allvarligt och kommer troligen att växa bort med tiden. Att bara ha gjort denna undersökning var värt alla pengar i världen. Nästan. (jävlar vad dyrt det är!)

Det var även värt att behöva låta skalpera sin hund under skrapprovet. Stackars Selma, vi älskar dig även om du ser ut som en skabbhund på skallen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar