Betraktelser och funderingar ur en mattes synvinkel

Betraktelser och funderingar ur en mattes synvinkel

måndag 11 mars 2013

På sjukhus

Samtidigt som jag åkte ner till Skåne på jobbresa och skulle vara borta i flera dagar nu i veckan så ringde husse och berättade att Selma blivit dålig. Hon kräktes och slutade äta. Om Selma slutar äta så är det ett säkert tecken på att hon inte mår bra så vi beslöt att fasta henne och hålla koll men eftersom hon var riktigt svag och kräktes non stop följande dag så åkte husse in med henne till Södra Djursjukhuset där hon fick stanna i nästan 3 dagar! De tog prover på allt, ultraljud och satte in dropp. Hon hade låga värden, var uttorkad och hade ont.

Det är hemskt vad man känner sig maktlös och nästan värre att behöva lämna henne ifrån sig utan att kunna tala om för henne att vi kommer tillbaka!
Jag kände mig så långt borta även om jag inget kunde göra ändå.

De misstänker att det handlat om en rejäl maginfluensa men eftersom hon var på benen igen så tyckte man att vi äntligen kunde hämta hem henne på torsdagen.

Hon var uppstressad och hes, - förmodligen för att hon gjort en del väsen ifrån sig av att sitta i bur. Trots detta verkade hon ha charmat hela avdelningen på sjukhuset då de stämde upp i gemensam kör "Ååå SELMA!" när Hampus sa att han var Selmas husse när kom för att hämta henne.

Förutom en stor svullnad i nacken där de satt sprutorna, och som vi ska på återbesök och titta på, så verkar hon må successivt bättre men är såklart väldigt trött. Ligger i soffan och flyttar sig efter solen som strålar in genom fönstret.

Aptiten är det dock inget fel på nu och diverse antibiotika, piller och droppar som vi ska ge henne är inga problem. Hon äter ju allt oavsett hur det smakar. Jag kastar ett piller till henne och hon fångar det och sväljer utan närmare eftertanke!

Och nu undrar ni förstås vad detta lilla äventyret kostade?
- 18 000 kr. Exkl. medicinkostnader!

Nog för att du gillar dramatik men snälla Selma nu får det räcka med dessa utsvävningar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar